Направи си мебели: как да направим оригинални мебели? 76 идеи за снимки

Кухненски комплект се счита за един от най-простите видове мебели в ръчно изработения монтаж за неопитни майстори.

Ситуацията за стаята за почивка и залата, като правило, се нуждае от професионален подход, използването на необикновени материали.

Днес ще говорим как да сглобяваме мебели със собствените си ръце.

Използването на ПДЧ като основен строителен материал

Днес естествен масив в чистата му форма е почти невъзможно да се намери в обстановката. В края на краищата слушалки от естествено дърво се считат за скъпи и доста елитни парчета мебели. Следователно масивът е заменен с достъпен материал като ПДЧ.

В повечето случаи дебелината на тези плочи достига 16 мм. Продават се и по-дебели чаршафи. Разрязването на материали се извършва на машини.

Можете да извършвате работа у дома с помощта на електрически мозайката, но не можете да избегнете неравности и чипове. В края на краищата, почти невъзможно е да се изрежете от ПДЧ у дома с мозайката.

ръбове

Една от слабостите на този материал се счита за трионирането, тъй като именно чрез него влагата преминава по най-лесния начин. В тази връзка, поради некачествена защита, не се изключва подуване на краищата. Следователно, за предпочитане е да покриете краищата с ръбове, както на снимката на мебелите, която сами правите отдолу.

На съвременния пазар има няколко разновидности на ръбовете:

  • Меламин. Това е най-достъпният ръб с отлично качество. Лепенето му е възможно независимо с помощта на конвенционално желязо.
  • PVC е отличен избор на ръба. Лепенето му се предлага изключително на машината.
  • ABS кант, напомнящ ръба на PVC, но създаден само от естествен материал.

фасади

Предната част и вратите на декора, включително градинските мебели със собствените си ръце, са изработени от най-качествен материал.

Фасадата се счита за отделна мебел и като правило се прави по поръчка.

В случай, че фасадите имат необичайни форми, те могат да бъдат произведени за продължителен период от време.

Видове фасади

Тъй като основната функция на фасадата е декоративна, тя съответно се предлага в голямо разнообразие. Те се различават по фасада в материал, както и външно.

Ламинираният МДФ е пресован и достатъчно устойчив на влага материал. Обикновено повърхността се обработва под естествен масив.

Въпреки това, дори и в най-издръжливия филм, след определен период краищата се напукват и също отстъпват. Основното предимство на този материал е неговата достъпна цена и скорост на производство.

В допълнение към фасадите от глухия тип има опции за фигурен вид на витражи. Стъклената част е фиксирана върху специална подложка.

Фасадите от дърво ще се харесат на привържениците на естествените материали, но цената им е доста висока. Освен това екологичността също е спорна.

Емайл боядисана отпред. Той има значителен минус - чипове, деформации често се появяват на повърхността.

Някога беше експлоатиран поради атрактивен закачлив нюанс, но с появата на лъскава пластмаса всичко се промени радикално.

Стъклените фасади от алуминий са подходящи за кухненското пространство в стил хай-тек.Те изглеждат модерни, но доста проблематични в производството и монтажа. За закрепване се използват необичайни фитинги.

кутии

Има много методи за производство на кутии за слушалки, както и мебели от палети със собствените си ръце. Един от простите е сглобяването на периметъра с помощта на ПДЧ.

Ако трябва да създадете оригинална фасада, тя трябва да бъде завинтена към основната част на рамката отвътре.

В допълнение, фасадата често е монтирана върху ексцентрик под формата на една от стените на кутията. В този случай основната задача не е да сглобите необходимата кутия, а да я оправите правилно.

вратите

Има вградени шкафове и самостоятелни. Вътрешното пълнене е по преценка на собственика, възможно е да се извърши реставрация на мебели със собствените си ръце.

Основният елемент на всеки шкаф е плъзгащ се тип крило на вратата. Не се препоръчва да спестявате от тази част, важно е да закупите аксесоари с добро качество.

По принцип шкафът е оборудван с няколко врати, състоящи се от рамка, в която са вмъкнати елементи за декорация. Листата на вратите могат да бъдат сглобени от няколко материала, разделени от алуминиев профил.

Движението на картините се извършва върху специални водачи, които са инсталирани със собствените си ръце, точно както мебелите са създадени от картон със собствените си ръце.

заключение

Ако подходите към въпроса за създаването и инсталирането на мебели с цялата отговорност, тогава ситуацията ще се окаже не само висококачествена, но и достъпна, отличаваща се с изключителност, характеристика.

Направи си снимка за мебели

Прочетете също

Как да направите оригинални мебели